El CBPAE ja pot certificar sal

La sal certificada per INTERECO passarà a certificar-se pels seus socis, les Autoritats de Control Públic

INTERECO, entitat que agrupa a les autoritats de control ecològic públiques de l’estat espanyol, ha estat certificant sal ecològica d’acord amb el seu referencial des del 2012, atenent així a la demanda dels productors i dels consumidors que ho sol·licitaven.

El passat 1 de gener de 2022, va entrar en vigència el nou Reglament de Producció Ecològica, que pretén reflectir l’evolució del sector al seu ràpid creixement, garantint una competència lleial per als pagesos i, al mateix temps, evitar el frau i mantenir la confiança dels consumidors. El citat reglament estén l’àmbit d’aplicació de les normes de producció ecològica a una llista més ampla de productes, entre els quals s’ha inclòs la sal marina i altres sals, ja que Europa ha detectat que existeix una gran demanda en estar produïdes amb tècniques naturals i perquè la seva producció pot contribuir al desenvolupament de zones rurals.

Fins ara, el reglament de Producció Ecològica no contemplava que la sal es pogués certificar en ecològic ja que no era considerada com un producte agrari, sinó com un mineral. Des del 2022, s’ha incorporat a l’àmbit d’aplicació, per la qual cosa les autoritats de certificació la podran certificar, donant continuïtat a la certificació emesa fins ara per INTERECO.

La norma europea de sal marina i altres sals per a l’alimentació i pinsos, està sent amplament debatuda a la Comissió. Inicialment, s’han publicat els objectius, els principis bàsics, les normes de producció i etiquetatge, en base, als quals certificar la sal marina. Entre els quals la no utilització de l’habitual E536, additiu no permès en producció ecològica. La sal, controlada i certificada sota l’estàndard de la producció ecològica, dona garantia al consumidor sobre la forma de producció i envasat, i sobre el compliment dels propòsits de la producció ecològica.

 

 

Relacionat